MISTER MINIT är världens största företag och ledande varumärke inom skoreparationer och nyckelkopiering samt gravyr och klockservice och etablerades 1957. Vi har en omfattande global närvaro med över 2000 butiker i 24 olika länder. I Norden har vi 30 butiker fördelat i Sverige, Norge och vår webbutik.

historia.png

Så började allt!

De stenlagda gatorna i staden Bryssel är en dröm för turister men en mardröm för skomakare. Detta skulle dock skapa en verklig plattform för Mister Minit när bolaget tog sina första trevande steg i staden år 1957.

Hillsdon D. Ryans, som vid den tiden var marknadschef för ett internationellt företag i Bryssel, fru upptäckte att kullerstenarna gjorde stor skada på den tidens moderiktiga skor ochstilettklackar. Hillsdon Ryan blev förvånad att en reparation av skorna tog upp till tio dagar för en lokal skomakare.

Med sin verksamhetsbakgrund gick han den självklara slutsatsen: att det behöver en skoreperationsservice som var snabb och effektiv. Detta var startskottet för MISTER MINIT.

I Sverige har MISTER MINIT varit etablerat sedan 1959. Den första butiken i Sverige öppnades i NK-varuhuset i Stockholm, där den har legat på samma plats i över 50 år. Vår framgång bygger på enkelhet, tillgänglighet och kvalitetshantverk samt en kundcentrerad företagskultur.

historia2.png

Vi drivs av vår vision

Genom excellent kundservice skapa lönsamma butiker i varje galleria och köpcentrum i alla större orter i Sverige och Norge. Mister Minit skall leda utvecklingen inom konceptutveckling, sälj- och distributionskanaler för att möta den framtida kundens behov.